Begynning af nyt år, så vil jeg gerne en gang tælle og se, hvad jeg kom igennem. For en gangs skyld, fordi før var for meget kaos.

Wait, betyder det at det ikke en gang er det igen ?

Lade os bare sige som om kaos’ niveau er blevet mindre og overskueligt. Jeg er ok og zen nok til at sige ting.

Dansk

Cheffen sagte…

Stephane taler flydende dansk. Bedre end dem fra udkant Randers alligevel.

Hvilket gjorde mig så glad. Men jeg er også nemlig bedre til at skrive.

Asperger

I løbet af dette år lærte jeg meget om mig selv. Jeg er diagnosticeret med Asperger i 2018. 2019 var netop året efter. Bare. Jeg læste en masse Aspies og opdagede, at mange af dem havde de samme oplevelser og fandt løsninger tæt på mine. Så tog jeg nogle kurser, og nogle venner hjalp mig med at gennemgå det.

Jeg forstod bedre de problemer, jeg står overfor, mens jeg er social med andre, og hvordan jeg kan klare dem. Ikke at søge mere for at passe ind i sager, men antag, hvem jeg er.

Et af de vigtigste af disse råd var at søge efter sociale aktiviteter og grupper, hvor jeg har det godt for bedre at åbne op. Ikke rigtig let, og jeg kan let falde tilbage på en defensiv holdning.

Jeg er mere tiltrukket af små grupper og rolige og introspektive aktiviteter. Det er her jeg er den mest strålende. Derfor min lidenskab for bueskydning og læsning, mit engagement i Repair Café of Aarhus og den fransktalende klub.

Så jeg vil mere fokusere på brætspil og sprogkurser. Har du ideer?

PeerTube

Jeg har bygget en PeerTube instance på OpenBSD. Det er jeg så glad for. Den er ikke færdig endnu men kræver stadig lidt justering, men den kører stabilt.

Bueskydning

Jeg lærte meget om bueskydning og blev bedre til det efter flere kurser med bland andet instruktioner for at lave selv streng hvilket jeg lavede sidste dag i 2019.

Først gang man laver det selv er man temmelig bange. De to første prøve gik forkerte men den tredje gik ok. Og så faktisk blev resultat god. At skyde med det følte godt.

Jeg spekulerer på, hvordan alt det vil vise sig, når du skyder udenfor.

Endelig ændrer jeg også min træningstid. Jeg er ikke mere begyndertræner, men avanceret træner. Den der vil også være en udfordring.

Potdecolle

Jeg fik en ny kat. Et stykke tid nu faktisk, og han begynder at være mere behagelig. For dem, der ikke ved det, min forrige kat, Snow, døde nogle få dage efter Jul 2018 imens jeg var i famile i Frankrig. Jeg kan nok sige at det ikke er noget jeg ønsker nogen.

Hans efterfølger, Potdecolle (Kælepotte, for han føler mig nogle gang hele vejen ), er nu akklimatiseret og tager vane med at vende tilbage - næsten - hver dag for at sove. Det er mindre vanvittigt end først (i forhold til en kat kommer sammen).